Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Дизел и звук....просто заеби......каквото и да се прави...ефектът е минимален..слагай двутактово масло(хусварна бездимно синтетик) по 50мл. на един резурвуар и си ти.......тих мотор и добър вървеж...
    п.п....някой може ли да ми подскаже как да сваля страничните огледала на 156....
    За звука може многооо да се спори....
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

п.п....някой може ли да ми подскаже как да сваля страничните огледала на 156....
      Коя точно част от огледалото?
      Стъклото пада с леко напъване навън и малко помощ на щипките.
      После две винтчета с отверка +
      След това три еврейски звезди отдолу в основата и на финала - вътре в купето, зад триъгълната пластмасова капачка.
      Получаваш го на съставни части
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Коя точно част от огледалото?
        Стъклото пада с леко напъване навън и малко помощ на щипките.
        После две винтчета с отверка +
        След това три еврейски звезди отдолу в основата и на финала - вътре в купето, зад триъгълната пластмасова капачка.
        Получаваш го на съставни части
        Е...мерси това е по точно.....ще ми свърщи работа....искам да си ги боядисам с цвета на колата...
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          За звука може многооо да се спори....
          Спори си, но не с мен.......

Comment

Дизел и звук....просто заеби...
            Много смело и категорично изказване.
            ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
              Много смело и категорично изказване.
              Емзо е чувал леко...
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                Емзо е чувал леко...
                Чувал е само ТЕЦ-а, когато изпуска парата.....сажди....в момента и аз карам такъв, ама не мога да настръхна като при бензина...спора е е излишен....

Comment

• Явно с годините слуха ......

п.с. 156 и тя ли е като 147 , толкоз НЕманеврена ?
                  Last edited by emzo; d.m.y г., 07:05.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

• Друго си е турбо бензина като набиеш прекъсвач се едно пиратки меташ огън излиза
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Колеги, някой правил ли е промивка на охладителната система на 156 (колата от подписа)? Ще сменям антифриза и съм решил да я промия. Мисля да откача маркуча от радиатора до термостата, когато колата е загряла, за да изхвърли всичката вода, като едновременно с това ще бодна един маркуч в казанчето, за да тече постоянно вода, и така докато не потече чиста. Това ли е начина или бъркам някъде, защото точно това не съм го правил до момента, и питам да не стане някой фал.
                      Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Comment

• : )

КОЛЕГИ ЗДРАВЕЙТЕ СПЕШНО МИ ТРЯБВА АЛТЕРНАТОР ЗА АЛФА 147 1.6 16V 2001Г ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ ИЛИ НЯКОЙ ОТ ВАС МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПРОДАДЕ ?

Comment

• Първоначално публикувано от kilara8 Покажи съобщение
                          Колеги, някой правил ли е промивка на охладителната система на 156 (колата от подписа)? Ще сменям антифриза и съм решил да я промия. Мисля да откача маркуча от радиатора до термостата, когато колата е загряла, за да изхвърли всичката вода, като едновременно с това ще бодна един маркуч в казанчето, за да тече постоянно вода, и така докато не потече чиста. Това ли е начина или бъркам някъде, защото точно това не съм го правил до момента, и питам да не стане някой фал.
                          Идеята да точиш горещ антифриз не е никак добра( нали знаеш при колко градуса отваря термостата) и после да налееш студена вода в горещия двигател.
                          Аз го правя при студен двигател, пак с маркуча от чешмата и с откачане на долния маркуч на радиатора, като източа антифриза мушкам пак маркуча на радиатора и пълня с вода до горе, после пак източвам и така няколко пъти. После наливам вода и карам докато загрее и като изстине пак източване, ако не ти хареса цвета на водата- повтаряш
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Някой слагал ли е 205/60R16 гуми на 156/147? Според калкулаторите за гуми излиза, че диаметърът ще се увеличи с 20мм. Въпросът ми е дали ще опира някъде?
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• На 156 цата ще опре според мен до амортисиьора. Аз съм отзад с205 60 / 15 и я пълни точно
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                Идеята да точиш горещ антифриз не е никак добра( нали знаеш при колко градуса отваря термостата) и после да налееш студена вода в горещия двигател.
                                Аз го правя при студен двигател, пак с маркуча от чешмата и с откачане на долния маркуч на радиатора, като източа антифриза мушкам пак маркуча на радиатора и пълня с вода до горе, после пак източвам и така няколко пъти. После наливам вода и карам докато загрее и като изстине пак източване, ако не ти хареса цвета на водата- повтаряш
                                Като се замисля си много прав за това с горещо и студено. Но се чудя дали няма някакъв по - безболезен начин за тая процедура, защото по така описаното, това си е много мъка и часове загубени според мен.
                                Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Comment

Working...
                                X